Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

PARA.

Originara din China, cunoscuta din Evul Mediu în Europa.
Compozitie chimica; apa, zahar mai ales sub forma de levuloza, alti hidrati de carbon, acizi, albumine, celuloza, cenusi, pectina, tanin, grasimi, vitaminele; A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, PP, fosfor, sodiu, calciu, magneziu, sulf, potasiu, clor, zinc, cupru, fier, mangan, iod, arsen.
Actiune farmaceutica: diuretic, urocolitic, antiputrid, depurativ, laxativ, astringent, nutritiv, stomahic, sedativ nervos.
Se foloseste la urmatoarele afectiuni: afectiuni digestive, anemie, artritism, astenie, colesterol în exces, digestie dificila, diaree, guta, hipertensiune, obezitate (perele mai putin coapte), reumatism.
Preparare:
-Fruct: 1-1,5 kg pe zi înainte de mese.
-Sucul :2-3 pahare pe zi, înainte de mese.
-Pere uscate 40-50 g la litru de apa, se fierbe o ora- bautura racoritoare, diuretica, energetica


Support intestinal

• Poate combata bacteria helibacter pylori
• Folosit istoric de mai mult de 2500 ani
• Suporta sanatatea gastro-intestinala şi sănătatea orală