CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

OVAZUL.

În traditia populara: decoctul semintelor era un leac obitnuit contra tusei. Contra tusei magaresti, se folosea decoctul semintelor, sau ceaiul din paie si nuci verzi. Decoctul se mai tinea în gura contra durerilor de dinti.
Semintele prajite se foloseau la oblojeli contra reumatismului. În unele parti se fierbea într-o caldare si când se racoreau se introduceau mâinile sau picioarele si se tineau pâna se racea. Decoctul se mai lua ca fortifiant, pentru întarirea plamânilor, contra diareei. Ceaiul si scaldatorile se foloseau pentru usurarea nasterilor. Aluat se punea pe umflaturi pentru a se retrage.
Compozitie chimica: hidrati de carbon, glucide, albumine, grasimi, potasiu, magneziu, clor, calciu, sodiu, fosfor, fier, caroten, vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, E, K, PP, urme de vitamina D, un principiu similar foliculinei. Aminoacizii: alanina, arginina, acid aspartic, cistina, acid glutamic, glicina, histidina, izoleucina, leucina, lizina, metionina, fenilalanina, prolina, serina, treonina, triptofan, tirosina, valina. Carbohidratii: sucroza, amidon, acid fitic. Acizii grasi: acid miristic, acid palmitic, acid stearic, acid palitoleic, acid oleic, acid linoleic, acid linolenic, purine (45 mg/100 g), minerale: sodiu, potasiu, magneziu, calciu, mangan, fier, cobalt, cuopru, zinc, nichel, crom, molibden, fosfor, clor, fluor, iod, bor, seleniu, silicon.
Actiune farmaceutica: are aproape acelasi continut ca si grâul, dar mai multe grasimi nesaturate, contine întregul complex B, este foarte important pentru hranirea creierului este stimulent, antispasmodic, laxativ, tonic al sistemului nervos si al uterului, analeptic, energizant, racoritor, diuretica, hipoglicemianta, stimulent tiroidian, rezolva sterilitatea si impotenta, antiasmatic, expectorant, scade colesterolul dinsânge. Este bogat în inhibitori ai proteozei si din aceasta cauza sunt foarte indicate la lupta cu tumorile pe care le dizolva în special la cancerul intestinal
Se indica în urmatoarele afectiuni: afectiuni digestive, afectiuni hepatice, afecTiuni neurologice, afectiuni pulmonare, afectiuni splenice, anemie, angina, angiocolita, astenie fizica si psihicA, astm, azotemie, bronsite, cancer, colecistita, colica renala si vezicala, contuzii în zona capului sau în regiunea gâtului, crestere (în special copii mici), coxartroza, diabet, dureri dentare, dureri intercostale, epidermofitie, eruptii cutanate, guta, hemoptizie, hidropizie, impotenta sexuala, inflamatii, insomnii, insuficienta tiroidiana, junghiuri, laringita, litiaza urinara si biliara, lumbago, nastere dificila, nevralgii, prurit, psihastenie, psoriazis, regenerarea sângelui, reumatism, spasme musculare, spondiloze, staze, sterilitate, surmenaj, tuse, tuse convulsiva, ulcer varicos, uremie.
Preparare:
-Supa deasa cu seminte de ovaz este meniul nordicilor si este foarte sanatoasa aducând vindecarea în multe afectiuni din cele de mai sus. Se recomanda chiar si copiilor.
-Fulgii de ovaz sunt un aliment excelent la cei cu afectiunile de mai sus. Se poate consuma si de 3 ori pe zi. Acestia au fosfor, calciu, magneziu si sunt foarte usor asimilabile.
-Se vor fierbe 50 g de ovaz timp de 30 minute apoi se consuma. Este un laxativ si un bun diuretic.
-20 g de fulgi se pun la 250 ml apa si se lasa de seara pâna dimineata când se consuma. Este foarte bun la afectiunile interne din cele de mai sus inclusiv la litiaze.
-Apa de pe macerat se poate tine în gura contra durerilor de dinti. Se poate înghiti apoi.
-Paiele de ovaz se maruntesc si apoi se fierb. O cantitate de 2 linguri se fierbe în 250 ml apa timp de 3 minute dupa care se strecoara. Este foarte indicat în litiaze.
-Tinctura se prepara din 50 g de seminte care se macina, dupa care se va pune peste acestea 150 ml alcool alimentar de 70 . Se va agita de mai multe ori pe zi. Se va tine 15 zile dupa care se strecoara. Se va lua în insomnii 40 de picaturi la culcare, sau ca tratament se va lua câte 20 de picaturi de 3 ori pe zi înainte de mese.
-Suc de mladite de ovaz recoltate înainte de a ajunge sa dea
spicul. Se va putea pastra o perioada mai lunga daca se va pune peste acest suc dupa ce se filtreaza bine putin alcool alimentar, pentru a nu se altera. Se poate consuma din acest suc cantitati oricât de mari în functie de toleranta individuala si de afectiunea care se trateaza. Se poate de asemenea amesteca cu alte sucuri de legume sau fructe.
Se poate folosi o perioada cât de lunga.
-Tinctura de ovaz este recomandata celor care sufere de insomnii, ea are în plus virtuti antiasmatice: în insomnii- 40 picaturi la culcare. În astenii 20 picaturi de 3 ori pe zi înainte de mese.


Hoodia Diet Complex: produsul de slăbit al vedetelor de la Hollywood, formula originală. Mai rapid şi mai eficient decât pilulele dietetice.