Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

ORZ.

În traditia populara: orzul fiert în lapte dulce se întrebuinta contra tusei; fiert în apa, se faceau decocturi si cu
ele gargara la copii în durerile de gât, fiert în vin se dadea lauzelor pentru a le întarii.
Compozitie chimica: hordeina (alcaloid), maltina, proteine, amidon, celuloza, saruri de calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, în special maltul încoltit. Enzime, fibre solubile, gluten în cantitate mica. Samânta încoltita este mult mai consistenta, cu mai multe vitamine, hormoni, etc, care o face sa fie foarte indicata în multe afectiuni pe care le rezolva. De asemenea frunzele recoltate atunci când înca nu s-a format spicul sunt cel mai util medicament în lupta cu cancerul. Contine ca toate cerealele inhibitori ai proteazei care neutralizeaza agentii cancerigeni, mai ales la nivelul intestinelor
Actiune farmaceutica: antidiareic, antiinflamator, emolient, drenor hepatic, hipotensor, întareste organismul, potoleste tusea, racoritor, regleaza tensiunea arteriala, stimulator digestiv, stimulator al potentei sexuale, tonic general si al sistemului nervos în special, tonic cardiac etc. se indica pentru reglarea intestinala indiferent ca este vorba despre constipatie sau diaree, chiar si în cazurile cronice o cura cu ovaz sub forma de semninte timp de 30 de zile rezolva cel mai regel organism.
Se poate folosi în urmatoarele afectiuni: acnee, afectiunile cailor urinare, afectiuni dermatologice, afectiunile gâtului, afectiuni hepatice, afectiuni oculare, afectiuni pulmonare, afectiuni tiroidiene, afectiunile vezicii urinare, afte bucale, alopecie, amigdalita, angina, anemie, aritmie, artrita, anorexie, astm, ateroscleroza cerebrala, atonie gastrica si intestinala, avitaminoza, bronsiectazie, bronsite cronice, cancer, cardiopatie ischemica, ciroza hepatica, cistite, colecistita, colica abdominala, colita convalescenta, debilitate, dereglari hormonale, dermatita, demineralizare, dezinterie, diabet, diaree, dischinezie biliara, disfagie, dismenoree, dispepsie, dureri de piept, eczeme, efelide, enterocolite, epilepsie, febra tifoida, fistule perianale, fracturi, frigiditate, friguri, furuncul, gripa, hemofilie, hemoroizi, hepatita virala, hepatita cronica, hipertensiune arteriala, imfarct miocardic, impetigo, inflamarea cailor urinare, inflamarea plamânilor, imflamatia splinei, impotenta sexuala, imunitate, insomnie, insuficienta hepatica, intoxicatii, laringita, lauzie, lombo-sciatica, mastoze- chistice, nefrite, neurastenie, nevralgie faciala, nevralgie de trigemen, obezitate, orjelet, osteoporoza, pancreatita, paralizie, pareza, polinevrita, raceli, rahitism, retard psiho- motor, reumatism acut, rinita, schizofrenie, scleroza multipla, scorbut, stari depresive, sterilitate, stomatita, traheite, transpiratie excesiva, tromboflebite, tuberculoza, tulburari de menopauza, tumori, tuse, tuse convulsiva, ulcer, ulcer varicos, viroza pulmonara.
Preparare:
-50 g de seminte se pun la 1 litru de apa. Fierte apoi 30 minute dupa care se strecoara si se consuma. Se poate consuma numai apa dupa strecurare sau mai util este sa se consume si semintele fierte. Se poate consuma în fiecare zi.
-Se poate fierbe de asemenea 100 g de orz seminte într-un litru de apa. Dupa aceasta se va trece orzul prin masina de carne dupa ce se strecoara si dupa macinare se amesteca cu lichidul în care a fiert. Se poate adauga miere în cazul ca nu exista diabet.
-50 g de orz seminte nedecorticate se pun la 250 ml apa si se lasa de seara pâna dimineata când se va consuma apa de pe acestea ca laxativ si nutritiv.
-Fulgi de orz pentreu enerocolite si afectiuni intestinale, hepatice, etc.
-Se va pune seminte într-un borcan mai mare 200 g seminte care se vor lasa cu apa timp de 8 ore, dupa aceasta perioada se va spala cu apa rece. Se mai lasa apoi o perioada de 8 ore si se spala din nou la fiecare 8 ore. Se va lasa cu putina apa. Dupa ce a iesit coltul verde, se spala bine cu multa apa, dupa care se trec prin masina de carne. Se consuma câte 2 linguri înainte de fiecare masa o perioada mai lunga. Este foarte util în toate afectiunile interne. Se poate adauga orice suc de fructe la acest preparat fiind mai gustos.
-Suc de orz verde câte 50 ml de 3 ori pe zi în afectiunile mai grave, inclusiv pentru cancer, scleroza, etc. Se fac cure de minimum 21 zile apoi 7 zile pauza si se pot relua.
• Singurul producator de Graviola aprobat de Institutul de Bioresurse Alimentare
• Suport immunitar puternic
• Sprijin in chimioterapie
• Amelioreaza starea de spirit