Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

GREP

Compozitie chimica: calciu, clor, cupru, magneziu, mangan, glucide putine, fapt ce-l face util si la diabet, protide, lipide, alcooluri, acizi, uleiuri esentiale (limonena, pinena, citral), pectina în special în coaja, acid citric în cantitate destul de mare, licopena, fenoli, flavonoida, carotenoida, sodiu, sulf vitaminele A,B1, B2, C, PP.
Proprietati: tonice, aperitive, digestiv, depurativ, drenor hepatic si renal, antihemoragic, racoritor, hipotensor.
Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: afectiuni pulmonare, anorexii, artrita, avitaminoze, boli hepatice si renale, boli neurologice, cancer, curatirea organismului de toxine, guta, hemoragii, hipertensiune, infectii intestinale, litiaze în special renale, dar si cele biliare, obezitate, oboseala cronica, pletora, reumatism, remineralizare, senescenta.

Preparare:
-fruct în consum zilnic
-suc obtinut proaspat si consumat îndulcit eventual cu miere daca nu aveti diabet.
-coaja fiarta timp de 15 minute în 250 ml apa si consumata dimineata la trezire.

Support intestinal

• Poate combata bacteria helibacter pylori
• Folosit istoric de mai mult de 2500 ani
• Suporta sanatatea gastro-intestinala şi sănătatea orală