CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

CURCUBETICA


Denumirea populara: buruiana de remf, clocotici, desaga popii, fasolea calului, fasolea cucului, fasolea lupului, lepadatoare, lingoare, marul lupului, nucsoara, pasulica, piperul lupului, poama vulpii, puturoasa.

Toxicitate!!! Toate partile plantei sunt toxice mai ales rizomul. Au un gust neplacut si pot produce intoxicatii, cu tulburari digestive, circulatorii, urogenitale.
În traditia populara: frunzele crude se puneau pe rani. Cu decoctul tulpinilor florifere se spalau ranile, pecinginea, abcesele, si se faceau scaldatori si oblojeli bolnavilor de brânca.
Cu radacina fiarta, pisata, amestecata cu faina de porumb, se faceau legaturi contra gâlcilor, ungându-se deasupra cu grasime de porc ori undelemn.
În Banat, planta cu radacina cu tot se fierbea în otet ori în vin rosu batrân. Se spalau de mai multe ori pe zi, “ranile rele si catalitoare”, “vatamaturile” si taieturile la oameni si animale. Se mai folosea contra frigurilor.
Decoctul rizomului uscat în 2 dl de lapte si 1 dl apa se bea, contra ulcerului la stomac. Cu decoctul plantei se spalau contra plosnitelor.
Compozitie chimica: toate partile plantei contin acid aristolochic, ulei volatil, magnoflorina, sisto-sterine, trimetilamina.
Actiune farmacologica: are actiune antiinfectioasa  si de refacere celulara. De asemenea se remarca o foarte importanta actiune a acestei plante în refacerea si marirea  rezistentei organismului. Datorita faptului ca mareste rezistenta  fagocitara a leucocitelor si implicit rezistenta  organismului. Se indica mai nou în foarte multe forme de cancer cu diferite localizari sau stadii de evolutie. Are de asemenea o foarte importanta actiune antitumorala recunoscuta.
Preparare:
-Extern-se poate folosi infuzie care se va face din 2 lingurite de planta care se vor pune la 250 ml de apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se va strecura. Se va folosi la pansamente sau aplicatii pe piele.
-Intern se va folosi doar sub supraveghere medicala sub forma de infuzie sau tinctura.
Se poate folosi în urmatoarele afectiuni: anorexie, arsuri, cancer (profilactic ca preventiv sau dupa chimioterapie), constipatie, dismenoree, dureri premenstruale, eczeme zemuinde, escare, faringite cronice, fistule anale sau chiar dentare, ginecologie (diferite afectiuni), infectii externe sau renale, laringite- chiar în cancer- (cataplasme externe).
Menopauza- (stimuleaza corpul galben), oligomenoree, osteomielita, paraziti capilari, pediculoza pubiana, plagi greu vindecabile, prurit, rani diverse, sterilitate, ulceratiile pielii, ulcere cronice ale gambei (varicoase).
Atragem atentia ca dozele mari sau care depasesc prescriptiile sunt toxice. Este foarte important sa nu se depaseasca dozajul prescris. O doza mai mare nu aduce mai repede vindecarea ci poate sa strice.
 În  cancer organismul de foarte multe ori este foarte slabit si nu poate sa lupte cu aceasta toxina, în tratamentele cu aceasta planta, asa ca mai ales în aceste cazuri se impune o mai mare atentie.

Qsorb® Coenzima Q10 (200 mg): pentru o viaţă lipsită de boli cardio-vasculare