CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

CUISOARE


Acestia sunt bobocii unui arbore adus din Insulele Moluce. Se folosesc ca mirodenii într-o serie de preparate culinare. I-am trecut si la plante medicinale pentru ca sunt foarte usor de obtinut si au efecte deosebit de puternice care pot fi folosite la o serie de afectiuni.
În traditia populara: contra racelii se fierbeau în vin cuisoare si scortisoara, se luau calde ca sudorifice. Se foloseau ca stomahic si antiseptic.
Se punea în spirt amestecat cu undelemn într-o sticla bine astupata, se tinea la caldura 24 ore si apoi se lua de 3 ori pe zi, câte u n paharel, pentru poala alba.
Compozitia lor chimica nu a fost studiata, precum nu a fost nici studiata clinic pentru a vedea efectul care îl are într-o serie de afectiuni.
Contin tanin, ulei eteric, gust iute aromat, eugenolul are proprietati antiseptice si utilizat mai ales în dentistica precum si la prepararea vaniliei, saruri diferite minerale.
Totusi se cunosc o serie de efecte a folosirii acestei plante. Este un antiseptic deosebit de util distrugând o serie de germeni patogeni.
Actiune farmaceutica: are proprietati anestezice. Din el se fac o serie de medicamente cu rol anestezic. Sustine forta uterului în timpul nasterii, antiseptic, vermifug, stimulent al aparatului digestiv.
Antioxidant de exceptie. Se stie ca în cazul în care se presara pe un preparat de carne aceasta poate sa aiba un termen mai lung de garantie.

Preparare:
-Asa cum sunt se sfarma în gura pentru a calma durerile de dinti, sau se înghite în cazul durerilor diferite de abdomen sau stomac.
-Se poate folosi la diferite ceaiuri pentru efectul anestezic sau deodorant si antiseptic. Pentru acest lucru se vor pune câteva cuisoare la 250 ml de apa, se fierb doar putin apoi se poate folosi strecurat sau nu.
-Se va fierbe pe baie de abur în putin ulei timp de 2-3 ore dupa care se va strecura. Se foloseste la diferite preparate sau asa cum este pentru efectul sau anestezic.
Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: afrodiziac- sub orice forma, balonari, boli infectioase (-distruge foarte multi germeni patogeni.), se poate folosi chiar în cazul dizenteriei sau altor afectiuni contagioase. Colite diverse-în special cea de putrefactie. Cosmetica cu rol în special de aromatizant sau dezinfectant. Disfunctii biliare. Disfunctii stomacale-stimuleaza functionarea stomacului-util în digestii lente. Dureri dentare (se tine si se mesteca în gura dupa care se aplica pe locul dureros). Dureri diverse chiar puternice -cataplasme cu alcool cu cuisoare. Gripa.- Împreuna cu scortisoara fiarta în vin. Halena- se mesteca în gura de mai multe ori pe zi. Întepaturi de insecte-se freaca local cu spirt cu cuisoare. Mâncarimi de piele- ceai sau tinctura. Parazitoze diverse-se iau cuisoare cu ceai. Prevenirea racelilor- se consuma ceaiuri aromate cu cuisoare si multa lamâie. Voma- se mesteca o bucata în gura sau chiar se înghite.
Hoodia Diet Complex: produsul de slăbit al vedetelor de la Hollywood, formula originală. Mai rapid şi mai eficient decât pilulele dietetice.