CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

CRINUL DE PADURE

Denumiri populare: aior, aisor, aisor de câmp, aisor de padure, ai de padure, alior, cealma turceasca, crin, crin pestrit, fiere, leurda, lilie, rasfug, untisor, usturoita.
În traditia populara: s-a folosit pentru vopsit lâna în negru. În medicina populara s-a folosi ca diuretic, emenagog, emolient si rezolutiv. Bulbul pisat si amestecat cu pucioasa, se dadea la vaci. Sucul plantei se folosea uneori ca somnifer.
Compozitie chimica; putin studiata.
Proprietati farmaceutice: este recunoscuta ca una dintre plantele cele mai utile într-o serie de afectiuni în special ale pielii. Intern are rol diuretic, emenagog, emolient si vulnerar. Popular este des folosita intern pentru a provoca fluxul menstrual întârziat.
Mareste diureza fiind util în afectiunile renale. Vindeca de asemenea mucoasele. Petalele sunt antiseptice, emoliente, cicatrizante. Bulbul are rol vulnerar într-o serie de afectiuni atât intern cât si extern.

Preparare:
-Bulb- se marunteste si se pune dupa uscare în 250 ml apa.  Se va fierbe timp de 10 minute la foc mic, apoi se strecoara. Este util în cazul în care se foloseste intern ca emolient în afectiunile pectorale.
-Bulb maruntit, se va pune în cantitate de ulei egala, cu dublul cantitatii de bulb rezultat dupa maruntire. Se va pune pe baie de apa si se va fierbe timp de 3 ore. Dupa aceasta perioada, se va lasa sa se raceasca apoi se va strecura, obtinându-se un ulei foarte util în combinatie cu ceara de albine sau fara, într-o serie de afectiuni cutanate.

Crema -În cazul în care se doreste prepararea unei creme se va pune acest ulei în vas pe baie de apa si se va adauga ceara de albine, se fierbe din nou pe baia de apa, pâna se topeste ceara. În general se va pune jumatate de cantitate de ceara de albine din cantitatea de ulei care o avem. Daca se doreste o crema mai tare se va adauga ulei. Daca este prea moale se va adauga ceara.

-Tinctura-se va pune o parte de bulb de Crin maruntita la 5 parti de alcool alimentar de 70 grade Se va tine timp de 15 zile la temperatura camerei agitând des, apoi se va strecura. Se poate folosi la prepararea diferitelor creme sau alifii. Se mai utilizeaza la o serie de rani pentru efectul cicatrizant pe care-l are, sau se foloseste diluat în diferite proportii cu apa, pentru tratament extern, fiind foarte eficient.

Intern se va putea lua câte 10 picaturi diluate în 100 ml de apa de trei ori pe zi.

Planta- se poate prepara identic ca si bulbul cu aceleasi utilizari, inclusiv florile.
Din flori se prepara multe preparate cosmetice.
Se va putea folosi la urmatoarele afectiuni: abcese(-în special bulb copt), arsuri (sub orice forma), amigdalite-în special ceai intern si extern cataplasma.
Bataturi-bulb în otet.
Boli renale- se va lua intern ceai si extern alifie pentru calmarea durerii.
Contuzii, dureri de ochi-comprese cu ceai.
Eczeme, eriteme (înrosirea pielii), excoriatii, excitatii nervoase-tinctura intern. Faringite-atât intern cât si extern.
Fisuri cutanate (în special uleiul sau unguent).
Furuncule-în special bulb copt.
Inflamatia urechii-ulei caldut în conductul auditiv. Întepaturi de insecte.
Insomnii-tinctura intern. Lipsa laptelui la mame-ceai din bulb.
Menstruatii întârziate-ajuta la aparitia lor-mai ales tinctura din bulb.
Otite-ulei caldut în conductul auditiv. Palpitatii cardiace-tinctura.
Panaritiu, rani recente-tinctura pansamente, taieturi. Tulburari de memorie, tuse uscata-bulb sub orice forma. Ulceratiile pielii.
Este una dintre plantele care se folosesc frecvent în foarte multe tratamente cosmetice, cu mare succes, fiind folosit în diferite retete, pentru riduri, piele uscata, pete, etc.



• Singurul producator de Graviola aprobat de Institutul de Bioresurse Alimentare
• Suport immunitar puternic
• Sprijin in chimioterapie
• Amelioreaza starea de spirit