CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

CORIANDRU


Se folosesc semintele. Este o planta originara din Asia. La noi este numai cultivata.
În traditia populara: fructele si uleiul extras din ele se folosea pentru condimentarea alimentelor, în industria bauturilor alcoolice si a parfumurilor.
Fructele se foloseau în boli de stomac si intestine.
Compozitie chimica: ulei volatil: d-linalol, geraniol, cineol, pinen, terpinen. Lipide, amidon, pectine, substante minerale.
Actiune farmaceutica: carminativ, stomahic, carminativ, stimulent aromatic, bactericid, fungicid, stimulator al secretiilor gastro-intestinale, antihelmintic, calmant gastro-intestinal, slab antibacterian si micotic, spasmolitic. Tratamentele cu aceasta planta vor trebui sa se întinda pe perioade lungi de timp, deoarece actioneaza de multe ori mai lent ca alte plante sau alte tratamente. Totusi la nivelul tubului digestiv are actiune foarte puternica care se amplifica în timpul tratamentului de durata.
Elimina gazele, sunt tonice pentru aparatul digestiv.
Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: aerofagie, anorexie, astenie nervoasa, balonari, bronsite, colici intestinale, dischinezie biliara, dispepsii digestive, dureri abdominale, gastrite hiperacide, helmintiaze, lactatie, nervi, reumatism, sinuzita, tulburari gastrice, ulcer gastric, umflaturi, viermi intestinali.
Intra în componenta ceaiurilor contra colicilor pentru copii, gastric nr 2 si tonic aperitiv, hepatic, laxativ, laxativ-antihemoroidal si a pulberii laxativ-purgative.

Preparare: o lingurita de fructe zdrobite se pun în 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se va bea fractionat în cursul unei zile. Se poate consuma acest ceai mai multe zile la rând.
-Se prajesc si se consuma câte o lingurita de 3 ori pe zi înainte de mese cu 15 minute, pentru reglarea digestiei.
-Antihelmintic- 20 g de fructe zdrobite se pun la 100 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute apoi se strecoara. Se bea dimineata pe nemâncate întreaga cantitate. Se va repeta acest lucru timp de 3 zile la rând. Apoi 7 pauza si din nou 3 zile de tratament. Se poate asocia si cu alte tratamente.

MenaQ7: conține Vitamina K2 în forma sa naturală, cea mai eficientă formă de vitamină K2, esențială pentru o structură osoasă sănătoasă și pentru un sistem cardio-vascular fără factori de risc.