CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

CIREASA


Compozitie chimica: vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, mineralele: fier, calciu, fosfor, clor, sulf, magneziu, potasiu. Oligoelemente- zinc, cupru, mangan, cobalt. Zahar sub forma de levuloza care poate fi asimilat si de catre diabetici.
Proprietati: este fructul care poate fi consumat si de diabetici sau de catre cei care doresc sa slabeasca, pentru ca- amageste foamea- dar totodata remineralizeaza organismul. Este un energizant fizic si psihic. Întareste imunitatea corpului este antiinfectios, sedativ nervos, regleaza functiile stomacului si ficatului. Se crede ca cei care consuma zilnic o luna de zile suc de cirese sau cirese în cantitate mai mare întineresc. Nu se va face însa în exces.  Regenereaza celulele.
Fluidifica sângele. Depurativ puternic, detoxifiant, antiinfectios, racoritor, reglementator hepatic sau digestiv, antireumatismal, laxativ.
Se indica în: afectiuni biliare sau renale, artrite, astenie fizica si psihica, ateroscleroza, boli de ficat, batrânete, boli psihice, boli nervoase, boli renale, cancer, cistite, colite de fermentatie, colesterol în exces, constipatie, crize migrenoase, demineralizare, depresii, diaree, dismenoree, guta, hipertensiune, întârzierea cresterii la copii, litiaze de orice localizare, nefropatii, obezitate, pielite, pletora, reumatism, senectute, stari de slabire a imunitatii, varice.

Preparare:
-suc de fruct cât mai mult zilnic sau fructe sub forma de cura cu minimum 500 g zilnic.
-1-3 zile în care se manânca numai cirese fara nimic altceva, este cura de dezintoxicare cea mai buna înlesnind eliminarea deseurilor din organism si a toxinelor.
-Plasture cu cireasa strivita pe frunte în migrene.
-Compot, sirop, dulceata în dispepsii.
-Ulei extras din sâmbure este foarte util în algiile reumatismale, disparitia petelor, negilor, etc.
-Cozi de cirese sau frunze fierte timp de 15 minute 2 lingurite maruntite la 250 ml apa. Se consuma 3 cani pe zi pentru afectiunile renale sau litiaze.