CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

CERVANA

Denumiri populare: carvana, catuse, ciorvana, ciorvanca, coarna, carvana, durerea inimii, iarba lui ceas rau, piciorul lupului, tervana.
În traditia populara: sucul plantei singur sau amestecat cu sulfat de fier se întrebuinta pentru colorarea pânzeturilor.
Frunzele au fost întrebuintate contra tusei, ca tonic, etc.
Actiuni farmaceutice: actioneaza asupra hormonului tireotrop, diminueaza sau înlatura actiunea unor hormoni gonadotropi, inhiba metabolismul iodului, de asemenea deversarea tiroxinei în tiroida. Se foloseste doar planta proaspata, sau cea uscata la umbra si facuta praf. Se mai pot cita efectele de stimulare a organismului, de stimulare a poftei de mâncare. De asemenea calmeaza tusa. Extern se poate folosi la cicatrizarea ranilor sau pentru refacerea pielii lezate.

Preparare:
-Suc proaspat obtinut din planta cu ajutorul storcatorului de fructe. Se va lua câte o lingurita de 3 ori pe zi înainte de mese cu 15 minute.
-1 lingurita de planta se va pune la 250 ml apa si se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 2 cani pe zi. Se vor lua înainte de mese.

-Praf de planta uscata se va obtine cu râsnita de cafea apoi se cerne. Se va lua un vârf de cutit de 3 ori pe zi cu 15 minute înainte de mese, apoi se bea putina apa. Se pot face cure de lunga durata.
Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: afectiuni tiroidiene sau a altor glande (supra/renale), anorexie, alopecie, dismenoree, edeme, tuse de diferite etiologii.
• Singurul producator de Graviola aprobat de Institutul de Bioresurse Alimentare
• Suport immunitar puternic
• Sprijin in chimioterapie
• Amelioreaza starea de spirit