CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

CASTRAVETE


Compozitie chimica: vitaminele A, B, C, sulf, magneziu, oxid de calciu, mucilagii
Actiune farmacologica: racoritor, depurativ, dizolvant al acidului uric si al uratilor, diuretic, hipnotic usor.
Este un dezintoxicant al organismului se poate folosi foarte bine la reumatism si foarte multe alte afectiuni.
Extern este vitalizant si astringent sucul.
Se foloseste la urmatoarele afectiuni: acnee, artritism, colibaciloza, colici, cosmetica, crapaturi ale buzelor, dermatoze superficiale, guta,  iritatii intestinale, intoxicatii, litiaza biliara si renala, pecingine, pete pe piele, pistrui, pori dilatati ai fetei, prurit, reumatism, riduri, stari subfebrile, temperamente biloase si sangvine.
Preparare:
-Fiert indicat contra iritatiilor intestinale, util în temperamente biloase si sangvine.
-Crud ras sau suc, este pentru unii destul de indigest. Se foloseste în diferite combinatii cu alte legume si fructe. Indicat minimum 20 ml de 3 ori pe zi.
-Extern pentru cei cu pielea grasa: lotiuni pentru ten cu apa de fierbere nesarata.
_Riduri- aplicatii de rondele de castravete.
-Pistrui-lotiune cu lapte crud în care s-au macerat rondele de castravete.
-Pori dilatati ai fetei- se iau cantitati egale de seminte de castravete, dovleac si de pepene galben. Se macina fin, separat, într-o râsnita de cafea. Se dilueaza câte o lingura de supa  din fiecare pudra în lapte sau smântâna. Se amesteca pentru obtinerea unei masti care se va aplica vreme de 30 minute. Se spala apoi cu apa de trandafiri calduta.
-Îngrijirea fetei: lapte de castravete. Se piseaza într-o piulita 50 g de migdale dulci, decorticate, se toarna încet 250 g de suc de castravete dat în clocot si racit si se strecoara într-o pânza deasa. Se adauga 250 ml alcool si 1 g esenta de trandafir. Se utilizeaza ca lotiune.
-Pomada emolienta (dermatoze, îngrijirea fetei, încalzirea picioarelor):
suc de castravete filtrat……………300g
untura topita nesarata……………...250 g
grasime de vitel……………………150 g
apa de trandafiri……………………3 g
Balsam de Tolu……………………0,50 g
Totul se amesteca bine într-un mojar. Se foloseste în aplicatii locale. (Jean Valnet- …..)