CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

CASTAN COMESTIBIL


Denumiri populare: adistin, agnistin, castan-bun, castan, gastane, gâstine, gâstinie, ghistina, gustine.
În traditia populara: scoarta se folosea la tabacitul pieilor iar coaja la vopsitorie.
Castanele se foloseau contra degeraturilor la mâini si picioare. Se fierbeau  si în zeama lor, cât era înca fierbinte, se tineau câteva minute membrele degerate.
Compozitia chimica: ulei, protide, hidrati de carbon, vitaminele: B1, B2, C, saruri minerale.
Frunzele: tanin, vitamina E, Lemnul taninuri cathehice, castalina, castalgina, vascalina, vescalgina, alcool triterpenic, acizi, saruri minerale.
Actiune farmacologica: se folosesc fructele coapte fara coaja care sunt un antiseptic pentru tubul digestiv, antianemic, energetic, remineralizant, tonic nervos si muscular. Continutul în sulf este mic, însa datorita faptului ca are sulf ajuta la dezinfectie si la refacerea oaselor, mai ales ca are în componenta si fosfor care ajuta la osificare. Magneziul pe care-l contine ajuta si el foarte mult atât la sistemul osos cât si întregului organism. Potasiul ajuta inima si vasele de sânge. Se cunoaste actiunea acestui fruct mai ales în cazul celor cu afectiuni venoase (varice, etc) Este de mare ajutor tuturor celor care doresc sa se supraalimenteze si chiar sportivilor si convalescentilor. Fierul pe care-l contine ajuta si la refacerea sângelui.
Castanele se consuma coapte sau facute piure. Se pot consuma în orice cantitate.
Sunt contraindicate la obezi si diabet.
Se recomanda în: afectiuni coronariene, afectiuni venoase sau arteriale, astenie fizica si psihica, anemie, batrânete, convalescenta, crestere, decalcifiere, depresie, flebite, hemoroizi, osteoporoza, stomatita, tromboflebita, varice
Sanatatea inimei

• Suport pentru mentinerea in sanatatea muschilor inimii
• Promovează energia celulelor