CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

CARTOF


Compozitie chimica: contine crud o oxidaza care prin fierbere se distruge- favorizeaza aprovizionarea cu oxigen. Apa, hidrati de carbon, protide, lipide, saruri minerale de sodiu, calciu, magneziu, fosfor, fier, mangan, cupru, sulf. Vitaminele: A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, E, acid pantotenic, acid folic, solamina, etc.
Actiune farmacologica: nu se consuma cartofii colorati în verde pentru ca au foarte multa solamina care este toxica. Foarte digest, aliment plastic util diabeticilor, obezilor, aliment de balast, care înlesneste functiile intestinale, antiulceros, cicatrizant, topic emolient, calmant si cicatrizant al mucoasei digestive, antispasmodic.
Se foloseste la urmatoarele afectiuni: abcese, acidoza, afectiuni digestive si ale ficatului, arsuri, artritism, blocaj urinar, constipatie, crampe, crapaturi ale pielii, demineralizare, dezechilibre ale nutritiei, diabet, dispepsii, dureri migrenoase, edem în insuficienta renala, erizipel, eruptii ale pielii, flegmoane, furuncule, gastrita, glicozurie, hemoroizi, hepatism, insomnie, intestine lezate, litiaza în special renala, nevralgii, obezitate, panaritiu, plagi atone, reumatism, sciatica, scorbut,  tuse nervoasa, ulcer gastric si duodenal, ulcere varicoase.
Preparare:
-Tinctura curata 20 picaturi în putina de 3 ori pe zi înainte, în timpul mesei sau dupa mese (doza poate fi ridicata la 40 picaturi, vreme de câteva zile daca efectele nu sunt suficiente.
Se rade cartoful crud si se pune într-un borcan cu capac. (se poate folosi si numai sucul filtrat). Se pune apoi alcool de 70 grade cât sa treaca cu un deget peste pasta aceasta. Se tine timp de 15 zile agitând des la temperatura camerei. Se filtreaza apoi bine si se poate folosi. În cazul sucului de cartofi este suficient sa stea doar 8 zile.
-Suc de cartofi crud: ½ pahar de 4 ori pe zi timp de 1 luna în ulcere, diabet, etc. Se poate adauga miere, suc de morcovi sau de lamâie. O jumatate de pahar pentru celelalte afectiuni de 2 ori pe zi.
-Contra parazitilor intestinali: se va mânca seara timp de 3 zile consecutiv exclusiv salata de cartofi amestecata cu 60 g de ulei de nuca.
Extern:
-Ras în cataplasme crud sau fiert.
-În cataplasme rasi cruzi în arsuri, degeraturi, crapaturi. Plagi atone, ulcere, edeme ale pleoapelor. Se poate adauga ulei de masline.


Qsorb® Coenzima Q10 (200 mg): pentru o viaţă lipsită de boli cardio-vasculare