CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

CARPEN

Denumiri populare: carpan, carpin, gârnita, mustaret.
Proprietati: astringente si antiseptice.
Compozitie chimica: putin studiata. Se cunoaste faptul ca are tanin, ceea ce confera efectul astringent, antibiotic sau de cicatrizant. Se mai foloseste ca hemostatic.
Mod de folosire;
-Decoct din frunze proaspete sau uscate. 1 lingurita de frunze maruntite se va fierbe timp de 5 minute în 250 ml apa. Se strecoara apoi si se pot consuma 3 cani pe zi. Extern se poate folosi cantitate dubla de planta.
-Unguent din praf de planta: se fierbe pe baia de apa 50 g de praf de planta cu 200 ml unt timp de 3 ore. Se strecoara. Se pune în cutiute mici la rece . Se poate folosi de 2 ori pe zi în strat subtire.
-Otet  500 ml în care se va pune 50 g de praf de planta. Se lasa apoi timp de 8 zile la temperatura camerei. Se strecoara. Se foloseste la mâncarimi, în diferite dilutii în functie de toleranta. Pentru a obtine un otet aromat se poate pune si levantica de exemplu 10 g de praf o data cu acest praf de frunze.
Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: cancer extern, caderea parului, diaree, dureri de gât, dureri reumatice, gripa, hemoroizi, menstruatii (perturbari- cantitati prea mari) nevralgii, paralizii, prurigo, raceli, reumatism, cosmetica. Tuse.