CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

CÂRCEI

Se pot folosi partile verzi ale plantei.
Compozitie chimica : din diferite specii de Epfedra s-au izolat mai multi alcaloizi (0,2-2%) mai putin taninuri si substante minerale.
Dintre alcaloizi mai important este efedrina si izomerul sau pseudo-efedrina. Efedrina naturala este levogira si se prezinta în cristale incolore, solubile în apa, alcool eter si cloroform.
Pseudoefedrina este putin solubila în apa, usor solubila în alcool si eter.
Proprietati : se utilizeaza în China, din cele mai vechi timpuri ca remediu antiasmatic, cunoscut sub numele de Ma-Huang. Bronhodilatator, diminua motilitatea gastrica, creste presiunea arteriala : vasoconstrictor local (pe mucoasa nazala) stimuleaza sistemul nervos si centri respiratori.
Mod de preparare:
-1 lingurita de planta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15-20 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 2 cani pe zi, sau la nevoie câte o lingura sau chiar în spalaturi nazale sau în forma de picaturi la tuse.
Se poate folosi la urmatoarele afectiuni : astm bronhic alergic, cefalee, emfizem pulmonar, exantem, incontinenta urinara, intoxicatii cu morfina, scopolamina, etc. Sinuzite, tuse.
Exista si la farmacii preparate cu aceasta planta.

Hepa-Tonic: îmbunătăţeşte funcţionarea ficatului, protejează celulele hepatice de acţiunea nocivă a alcoolului şi a medicamentelor prin detoxifierea ficatului.