CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

CAPSUNUL


Denumiri populare: capsun de gradina, fragi de gradina, pomite.
În traditia populara: radacinile se fierbeau în vin, care se lua contra tusei. Radacinile si cârceii se fierbeau înabusit, într-o oala noua, cu vin alb care se dadea femeilor când aveau dureri de pântece sau cârcei. Ceaiul din tulpini si radacini se folosea în boli de rinichi.
Compozitia chimica: fruct- apa 90%, hidrati de carbon, protide, saruri minerale, fragarol, substante uleioase, acid salicilic, acid elagic, evercitrina, citrol, tanin, zaharuri, polifenoli, vitaminele: A, B, C, iod, brom,
Actiune farmacologica: antibiotic, bactericid, antiinflamator, tonic. Indicat chiar si în cancer pentru ca vitamina C este un puternic oxidant. De asemenea acidul elagic împiedica formarea celulei canceroase. Polifenolii de asemenea contribuie la proliferarea celulei canceroase. Mai contine tanin, ceea ce-l face astringent. Pectina reduce colesterolul si prin aceasta contribuie la vindecarea afectiunilor circulatorii sau de inima. Levuloza utila la diabet.
Produsele salicilice sunt foarte bine asimilate de organism si sunt utile în multe tratamente. Diminueaza acidul uric din urina, alcalinizant al sângelui. Contine iod foarte util la afectiunile tiroidiene împreuna cu brom.
Preparare si administrare: este normal ca fructele proaspete sunt cele mai indicate. Se pot consuma cât mai multe, indicat ar fi sa se consume minimum 300 g pe zi o perioada mai lunga. Acestea se vor consuma dimineata pe nemâncate.
În cazurile în care nu se poate asigura o provizie suficienta de aceste fructe se pot face si siropuri (nu pentru diabetici) Acestea se vor face din suc proaspat de fructe bine filtrat în care se va pune zahar, pâna se obtine o solutie saturata ( nu se mai topeste zaharul si ramâne la fund). Înainte de a fi închis în sticle se va pune sucul de la o lamâie la fiecare 500 ml suc. Apoi se închid ermetic sigilând dopurile cu ceara topita sau parafina. În acest fel se pot pastra o perioada de 2 ani.
Se va lua câte o lingura din acest sirop de 3 ori pe zi.
Se pot face de asemenea si multe tratamente cosmetice, cu efecte foarte eficiente.
Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: acnee, afectiuni tiroidiene (contin iod), afectiuni glandulare (le regleaza), amigdalite, astenie de primavara, ateroscleroza, avitaminoze, boli rectale si intestinale, cancer, colesterol în exces, constipatie, diabet zaharat (300 g zilnic- contine levuloza), diaree, eczeme, enterite acute, guta (diminueaza acidul uric), hemoragii uterine, hemoroizi (au actiune interna), hipertensiune, imunitatea organismului (alcalinizeaza sângele), intoxicatie tabacica si alcoolica, litiaze biliare si renale (diminueaza acidul uric), nefrite, nevroze, reumatism degenerativ (curata organismul de toxine), parazitoze intestinale (oxiuri), seboree, stomatite, TBC pulmonar (remineralizant), tulburari hepato-biliare, ulcer gastric, ulcer varicos.
Frunzele se pot folosi infuzie, pentru: diaree, inflamatia ficatului, rinichilor si vezicii urinare. 2 lingurite la 250 ml apa clocotita. Se pot consuma 2 cani pe zi.
Atentie! Pentru unele persoane aceste fructe sunt un adevarat chin producând alergii, urticarie, etc. Se vor testa înainte în acest sens.
Support intestinal

• Poate combata bacteria helibacter pylori
• Folosit istoric de mai mult de 2500 ani
• Suporta sanatatea gastro-intestinala şi sănătatea orală