CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

CÂNEPA CODRULUI


Denumiri populare: cânepoaie, cânepa de apa, cânepa vraghiei, dumbrovnic, iarba de întruiele, sburatoare, smeoaie.
Compozitie chimica: partile aeriene- substante amare (eupatorina, eupatoriupicrina), alvalo-rezine, tanoizi, un saponozid, steviozidina (substanta de 300 de ori mai dulce ca zaharul) etc.
Radacinile: ulei volatil si empirina, saruri minerale.
Toxicitate: în cantitati mari aceasta planta produce intoxicare, care se manifesta prin : diaree, tremuraturi, voma. Se va evita sa se foloseasca intern.
Proprietati: diuretic, antifebril, laxativ, emolient, cicatrizant, antibiotic, aperitiv- tonic, antihelmitic.
Mod de folosire:
-infuzie- din planta maruntita 1 lingurita se va pune la 250 ml apa clocotita. Se poate bea aceasta cantitate în cursul întregii zile. În cazul viermilor intestinali este util sa se bea în functie de toleranta întreaga cantitate dimineata pe nemâncate. Infuzia se poate folosi la diverse rani de asemenea pentru spalaturi ca si pentru dezinfectie.
Decoct din radacina care este mai puternica decât planta. Se vor pune 2 linguri de radacina maruntita la 500 ml apa. Se vor fierbe timp de 15 minute, dupa care se va strecura. Se va folosi atât la clisme, pentru viermi intestinali cât si la spalaturi vaginale sau la alte rani pentru dezinfectie.
Este putin folosita, deoarece nu se gaseste la nici un magazin de plante medicinale si cei care o cunosc mai stiu si alte plante mai eficiente ca aceasta care nu are atâtea toxine.
Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: cancer (extern), eczeme zemuinde (comprese si spalaturi) cuperoza (comprese) insuficienta hepatica (doar pentru a înlatura constipatia), dermatite infectate zemuinde (doar cele rebele la alte tratamente), reumatism (extern amelioreaza durerea). Se poate folosi cu alte plante în acelasi timp. Rani, tumorile anusului, rectului, vaginului când se foloseste în combinatii cu alte plante fiind în acest fel foarte utila. Ulceratii zemuinde- la acestea se poate utiliza si praf din planta uscata care se pune pe rana de 2 ori pe zi.Hoodia Diet Complex: produsul de slăbit al vedetelor de la Hollywood, formula originală. Mai rapid şi mai eficient decât pilulele dietetice.