CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

CALIN


În traditia populara: fructele globuloase rosii s-au folosit fierte la vopsit în rosu.
Calinele fierte se folosea la varsat .
Compozitia chimica a scoartei: contine o glicozida amara (viburnina), tanin, flavonoide, un complex rezinos, esteri ai acidului valerianic, amidon.
Proprietati: stimuleaza pofta de mâncare, în acest sens se poate folosi singur sau în asociatie cu alte plante. Astringent, sedativ si antidismenoreic, iminenta de avort si accidente nervoase ale sarcinii.
Mod de preparare:
-2 lingurite de scoarta maruntita se pun la 250 ml apa. Se fierb apoi timp de 10 minute. Se strecoara. Se pot consuma 2 cani pe zi. În cazul spalaturilor vaginale sau al ranilor se va face cu cantitate dubla de planta.
-Tinctura: o parte coaja macinata si 5 parti alcool alimentar de 70 grade . Se tine ermetic închisa si se agita zilnic timp de 15 zile apoi se strecoara. Se va putea lua câte o lingurita de 3 ori pe zi înainte de mese diluata cu putina apa.
-Fructele- se extrage sucul cu storcatorul de fructe si se consuma câte 40 ml în cazul gastritelor hiper-acide sau chiar în cancer, în scop preventiv. În combinatie cu suc de coacaze în parti egale luat de 3 ori pe zi se poate lua de cei care fac chimioterapie, pentru a nu se simti asa tare efectele negative ale acestui tratament.
Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: accidente nervoase ale sarcinii (calmant), afectiuni vaginale, bufeuri (de caldura), cancer, colici, dismenoree, dureri abdominale, eminenta de avort, gastrite hiper-acide, gripe, hemoragii uterine, inima ( întareste muschiul inimii), raceli, transpiratii excesive, tuse.
MenaQ7: conține Vitamina K2 în forma sa naturală, cea mai eficientă formă de vitamină K2, esențială pentru o structură osoasă sănătoasă și pentru un sistem cardio-vascular fără factori de risc.