CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

CAISA


Compozitie chimica: zaharuri, levuloza, glucoza, protide, lipide, o substanta asemanatoare carotenului, brom, calciu, fier, fluor, cobalt, mangan, magneziu, potasiu, sulf, fosfor. Vitaminele: A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, PP.
Actiune farmaceutica: foarte nutritiva mai ales uscata. antianemica, aperitiv, racoritoare, astringenta. Contribuie la mentinerea echilibrului nervos si chiar reface nervii. Reface celulele organismului, laxativ, antidiareic, indicat în reglarea digestiei. Întareste imunitatea. Sâmburii decorticati 4-6 bucati luati macinati sunt foarte utili contra cancerului.
Se poate folosi la: afonie, anemie, cancer, constipatie (în special cea uscata), convalescenta,  depresie nervoasa, diaree, inapetenta, întârzierea cresterii la copii, insomnii, nervozitate, obezitate, rahitism, reumatism, senectute.
Preparare:
-Fructul crud sau sub forma de suc, fruct uscat, sirop, dulceata, gem, etc, în alimentatie.
-Caise uscate 6-8 bucati se vor pune de seara în 250 ml apa la temperatura camerei. Dimineata se consuma atât apa cât si fructele în constipatie, etc.
În aplicatii externe sucul de caisa este un tonifiant al pielii normale.
Protector cardiovascular

Supliment dietetic, polifenol natural si antioxidant.