CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

ARMURAR


În traditia populara: cultivata prin gradinile taranesti. Radacinile, frunzele si fructele s-au folosit în medicina populara în boli de ficat si splina.
În Vrancea la Nereju, samânta “ursita” se punea în rachiu de tescovina si se lua pentru argint.
A fost un leac obisnuit pentru armurare (sifilis), de aceia se cultiva în gradinile taranesti din multe zone.
Compozitie chimica: contine substante amare, amine, tanin. La început sa crezut ca aceasta planta contine doar silimarina, dar ulterior sa descoperit ca aceasta substanta este compusa din derivati flavonoidici ai coniferolului.
Actiune farmacologica: hepato-protectoare, favorabila în tratamentul cirozei, hepatitelor, insuficientei hepatice, cât si în intoxicatiile cu ciuperci (alfa-amanitina si faloidina) substante existente în ciupercile otravitoare. Frunzele se pot consuma în salate fiind un stimulator al stomacului si totodata un calmant.
Preparare: întrucât  vorbim doar de semintele care se comercializeaza le centrele plafar, vom spune doar prepararea acestora.
La 250 ml apa clocotita se va pune doar o lingurita de seminte proaspat macinate. Este foarte important sa se macine doar în momentul în care se prepara pentru a nu se oxida. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 2 cani pe zi. Este bine ca prima sa fie consumata dimineata la trezire, înainte de micul dejun, apoi se va sta culcat pe partea dreapta timp de 30 minute, dupa care puteti sa va continuati activitatea de peste zi. Cealalta cana se bea în doua reprize înaintea meselor cu 15 minute.
Cura cu acest ceai dureaza 15-20 zile, apoi se va face o pauza de 15 zile si se poate relua.
Frunzele se pot consuma verzi la salate fiind foarte utile în afectiunile digestive sau cele interne.
Tinctura- se macina semintele (50 g) si se vor pune într-o sticla care se poate închide ermetic împreuna cu 250 ml alcool alimentar de 70 grade . Se tine la temperatura camerei agitând des. Se strecoara apoi si se filtreaza. Se pune în sticle mai mici la rece unde se pot tine timp de 2 ani.
Administrare: se poate lua singura sau în diferite asociatii cu alte tincturi în functie de afectiunile care le are omul. Se pot lua între 10 picaturi o lingurita care se vor lua cu 15 minute înainte de mesele principale. Este foarte bine ca dupa ce se ia sa se stea culcat pe partea dreapta, mai ales daca se ia pentru ficat. Dupa 20 zile de tratament se va face o pauza de 15 zile si apoi se poate relua.
Praf: se macina fin semintele si se va pune un vârf de cutit de praf sub limba. Se tine timp de 10 minute, dupa care se va înghiti cu putina apa. Se ia de 3 ori pe zi . La 20 de zile se face de asemenea o pauza de 15 zile, dupa care se poate relua.
Este util la urmatoarele afectiuni: afectiunile splinei, boli ale ficatului foarte diverse, bolile vezicii biliare, cancer (diminueaza efectele secundare în cazul tratamentului chimioterapica), ciroze, constipatie, digestii dificile, dispepsie, hepatite cronice, hemoroizi, hipertensiune arteriala, icter, infectii hepatice, insuficienta hepatica, ipohondrie, litiaza biliara (cu turita mare si ulei), menoragii, varice, varsaturi.
Este indicat sa nu se supra dozeze si sa se faca o pauza dupa 20 de zile de tratament. În cazurile în care nu se poate indica tinctura (din cauza alcoolului) se vor folosi sub forma de praf aceste seminte.
Este o planta care nu trebuie sa fie neglijata atunci când exista o afectiune a ficatului. Se poate de asemenea încerca în afectiunile splinei si pancreasului.


Calcium Coral + Vitamina D3 Forte: calciu obţinut din coralii fosilizaţi din apele oceanice, cu vitamina D3 şi magneziu. Pentru sanatatea sistemului osos.