CAUTARE

Dupa afectiune

PRODUSE
CATEGORII

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

ANGHINARE


În traditia populara: planta se cultiva prin gradinile taranesti din unele zone, ca planta ornamentala.
Se foloseste în afectiuni hepatice, bolile intestinului gros, si colite. Ceaiul din frunze se lua în bolile de ficat si splina, cu efecte foarte bune.
Compozitie chimica: este o leguma nutritiva, bogata în hidrocarbonati. Frunzele contin cinarina, oxidaze, polifenoli, flavone: cinarozida, scolinozida, inulina si alti derivati ai acizilor cafeic si chinic, precum si un principiu amar, acid clorogenic, acizi aminati, saruri de potasiu si magneziu, substante minerale, etc. Hidrati de carbon fructosigeni si insulina ceea ce face sa fie utila la tratarea diabetului.
Actiune farmaceutica: în industria farmaceutica se  prepara din planta un extract apos deproteinizat, cu actiune colagoga si coleretica, indicat în insuficientele hepatice si boli alergice pe fond hepatic. Antiseptic, cicatrizant, decongestiv. Frunzele maresc secretia biliara si diureza si scad continutul sângelui în colesterol (stimulând metabolismul colesterolului în ficat), antidiabetica. Tonic al celulei hepatice, purifica sângele.
Nu se foloseste de femeile care alapteaza pentru ca diminueaza cantitatea de lapte.
Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: afectiunile inimii, angiocolite, anorexie, angina pectorala, ateroscleroza, artrita, boli de ficat, boli de rinichi, boli ale tubului digestiv, celulita, ciroze, colecistita, congestie hepatica, constipatie, diabet (scade nivelul zaharului din sânge), dischinezii biliare, dureri de cap, eczeme, enterocolita, fermentatii intestinale, guta, hemoroizi, hepatica cronica si acuta, hiper-colesterolemie, hipertensiune arteriala, intoxicatii, insuficienta hepatica, icter, laringita acuta, migrene digestive, nefrite cronice, obezitate, plagi, prurit, regenerare celulara,  raguseala, retentia apei, reumatism, surmenaj, toxiinfectii alimentare, urticarii, varice, varsaturi, vertij (ameteli) zgomote în urechi.
Preparare:
-Este una dintre plantele care actioneaza foarte puternic, de aceia se face doar un ceai dintr-o lingurita de planta la 500 ml apa clocotita. În cazul în care se supra dozeaza, poate da senzatii de intoxicare cu varsaturi si colici hepatice, pentru ca ficatul nu se poate debarasa asa de repede de toxinele acumulate. Este bine ca acest ceai sa se bea cu lingurita si sa nu se bea cantitatea de planta indicata.
- 2 lingurite de planta maruntita se va pune la 250 ml apa clocotita. Se va acoperi apoi timp de 10 minute dupa care se strecoara. Se bea înaintea meselor principale. Exista mai multe modalitati dar cea mai eficienta în tratament pare aceia care indica ca la fiecare 2 saptamâni sa se mai adauge o lingurita la acest ceai si sa se faca asa 3 luni, apoi o pauza de 10 zile dupa care se va repeta. Dupa fiecare cana de ceai se va culca timp de 30 minute pe partea dreapta.
-Praf de anghinare: se va macina cu râsnita de cafea si se pune apoi sub limba o cantitate de un vârf de cutit. Se va tine timp de 10 minute dupa care se înghite cu putina apa.
Tinctura de anghinare: Se va pune 50 g de planta maruntita la 250 ml alcool alimentar de 70 grade , se tine timp de 15 zile agitând des recipientul care trebuie sa fie închis etans pentru a nu se evapora alcoolul. Se va strecura apoi si se va lua între 5 picaturi pâna la 15 picaturi de 3 ori pe zi, în dilutie cu un ceai sau apa. Se ia înainte de mesele principale.
Este bine ca întotdeauna când se consuma aceste ceaiuri sa se stea culcat pe partea dreapta timp de 30 minute, dupa consumul lor.
Contraindicatii: afectiuni acute renale si hepato-biliare.
• Singurul producator de Graviola aprobat de Institutul de Bioresurse Alimentare
• Suport immunitar puternic
• Sprijin in chimioterapie
• Amelioreaza starea de spirit